Nazad na rubriku   Nazad na rubriku

Osnovano Udruženje bivših igrača i prijatelja NK Velebit

Dana, 8. jula 2011. godine, u Beogradu je osnovano  Udruženje bivših igrača i prijatelja NK Velebit iz Benkovca. Udruženje će djelovati kao neprofitna organizacija sa ciljem da promoviše i populariše fudbalsku igru i gaji časne sportske tradicije NK Velebit iz Benkovca. Prevashodni cilj udruženja je da širu sportsku javnost upozna sa istinitim podacima o istoriji fudbalskog sporta u benkovačkom kraju i onim vrijednostima koje su vezane za benkovački sport i sportiste kroz skoro devdeset godina Velebitove istorije.

Osnivačkoj skupštini su prisustovali mnogi istaknuti bivši igrači, sportski funkcioneri i prijatelji Velebita, a za predsjednika Udruženja je izabran Slobodan Gnjidić. Udruženje je otvoreno za sve one koji vole Velebit.

Osnivački skup "Velebitaša" je u ime sličnog Udruženja bivših igrača i prijatelja NK "Dinara" iz Knina pozdravio g. Đorđe Bjegović i poželio da ova dva udruženja usko sarađuju na budućim projektima vezanim za stare dalmatinske klubove, ali i da već koliko sutra u Beogradu i Novom Sadu zajedno rade na formiranju zajedničkog kluba ili bar fudbalske škole u kojoj bi mnogobrojni mladići porjeklom iz Krajine mogli načiniti fudbalske korake i započinjati sportsku karijeru.
Nazad na rubriku   Nazad na rubriku

Pošalji komentar

Komentar

OCJENI PRILOG arrow grade 1 grade 2 grade 3 grade 4 grade 5
Prosječna ocjena: 0 Ukupno glasova: 0

Najpopularnije galerije


oglasi bottom arrow


Find more about Weather in Benkovac, RH