Nazad na rubriku   Nazad na rubriku

Prvo beogradsko amatersko vinarsko guvno

Sa velikim zadovoljstvom Vas obavještavamo i pozivamo da prisustvujete Prvom beogradskom amaterskom vinarskom guvnu, u organizaciji Udruženja Ravni Kotari.

 
  Zbog vanredne situacije, vremenskih neprilika, pomjereno za 25.02.

Također, pozivamo i one koji se ne takmiče da prisustvuju ovom događaju.

Biće upriličen i zabavni program. Cijena karte je 1000 dinara. Uskoro opširnije.

Vrijeme održavanja: 25.02.2012. godine u 18 sati
Mjesto održavanja: Muzej ratnog vazduhoplovstva, Surčin- Beograd

www.mjrv.mod.gov.rs/index_regular.html

Organizator:Udruženje građana „Ravni Kotari“

 

Ulaznica:1000 dinara-u pretprodaji,1200 dinara na ulazu u muzej (oblizak muzeja sa vodičem,neograničena konzumacija i degustacija vina,večera-švedski sto,zabava i druženje)
Manifestacija je humanitarnog karaktera.Sav prihod namjenjen je projektima u zavičaju.

PROGRAM:  
I.    16,00 sati: Predavanja(amfiteatar Muzeja,sala 120 mjesta)

1.    "Kako to rade stručnajci"
stručno predavanje o tehnologiji proizvodnje vina. Interaktivna radionica. Proizvođačima se ukazuje na rešavanej nekih svakodnevnih problema u proizvodnji  i čuvanju vina.
2.     "Od ljubavi do proizvodnje"
iskustva već afirmisanih proizvođača. Priča uspešnih vinara koji su iz ljubavi prema vinu ušli u proizvodnju istog. Kako je izgledao taj put i gde su sada?
3    "Vinski bonton"
uvod u kulturu konzumiranja vina.
II.    18,00 sati: otvaranje manifestacije
III.    Zabavni program

•    „Minđušari“
•    Izvorne pjevačke grupe
•    izvođač iznenađenja

Karte su u prodaji od ponedjeljka.Uskoro ćemo objaviti način i mjesta gdje se karte mogu nabaviti.
Sva dodatna obavještenja na ravnikotari@gmail.com
 

Pravilnik – ocenjivanje vina


1.    Vino može da prijavi svaki proizvođač vina koji proizvede više od 100 litara vina, belog, roze ili crvenog od grožđa iz sopstvenog vinograda ili od grožđa iz otkupa, sto mora biti jasno navedeno.
2.    Proizvođač može biti sa teritorije Srbije ,Hrvatske ili BiH, što mora biti navedeno u prijavi. Prijave bez ovog podatka neće biti uzete u obzir.
3.    Za ocenjivanje vina se plaća kotizacija od 2000 dinara ili10 litara vina.
4.    Za ocenjivanje se šalju po dve boce prijavljenog vina.
5.    Svaki prizvođač može da prijavi više vina i za svako plaća kotizaciju.(litara vina/dinara)
6.    Vina moraju biti flaširana u staklene boce sa pampurom i sa etiketom(može i nalepljeni beli list) na kojoj su navedeni osnovni parametri: godina berbe, % alkohola(nije obavezno), sorta i naziv proizvođača.
7.    Za svako prijavljeno vino mora da se čitko i potpuno popuni prijavni list
8.    Svaki proizvođač mora da dostavi popunjenu prijavu za ocenjivanje vina u koju će upisati podatke o svojoj proizvodnji i vinima koja je prijavio za ocenjivanje
9.    Priložiti dokaz u uplaćenoj kotizaciji za ocenjivanje vina
10.    Svaki proizvođač će dobiti u kratkoj pismenoj formi obrazloženje u slučaju da mu vino bude diskvalifikovano.
11.    Diskvalifikovana vina neće biti javno proglašena.
12.    Vina će ocenjivati stručna komisija od  više članova
13.    Komisiju čine- članovi: i predsednik komisije: nadzorni organ: Đurđa Katić
14.    Vino će biti ocenjivano na «blind tasting»
15.    Svaki uzorak će biti umotan u neprovidnu foliju i označen rednim brojem.
16.    Vina će biti servirana komisiji redom koji unapred odredi nadzorni organ.
17.    Vina će servirati edukovana osoba-konobar/somelije.
18.    Uvid, koji uzorak odgovara kojem broju znaće samo i jedino nadzorni organ i neće otkrivati do proglašenja pobednika.
19.    Članovi komisije imaju pravo da se konsultuju oko spornih ocena vina, a na zahtev predsednika komisije i uz odobrenje nadzornog organa.
20.    Vina će biti ocenjivana iz istih čaša za sve uzorke.
21.    Temperatura ocenjivanja belih i roze vina je 11oC, a crvenih 16oC.
22.    Komisija će popunjavati ocenjivačke listiće  određene ovim pravilnikom.
23.    Za svaki uzorak se upisuje redni broj, ocena , komentar i predaju PREDSEDNIKU KOMISIJE koji ih čuva do kraja ocenjivanja kada ih predaje NADZORNOM ORGANU.
24.    Nakon završenog ocenjivanja, nadzorni organ uz dva svedoka će sabrati rezultate i organizatoru predati listu vina sa ocenama.
25.    Organizator nema pravo širenja ove informacije sve do zvaničnog proglašenja rezultata.
26.    Vina će se ocenjivati u sledećim kategorijama:
-   bela vina
-  roze vina
-  crvena vina

-ukupno najbolje ocenjeno vino-apsolutni šampion

27.    Sva vina koja prođu osnovnu ocenu dobiće zahvalnicu za učešće.
28.    Diskvalifiovana vina neće dobiti zahvalnicu
29.    Tri najbolje ocenjena vina iz svake kategorije dobijaju «pehar» i zahvalnicu
30.    Najbolje ocenjeno vino plaketu – Apsolutni šampion
31.    Vina će biti ocenjivana na dan održavanja manifestacije, 11.2.2012
32.    Prijavljeni uzorci moraju biti isporučeni na adresu:Muzej ratnog vazduhoplovstva Surčin dana 06.02.2012.o čemu će učesnici pismeno biti obavešteni
33.    Naknadno doneseni uzorci NEĆE BITI OCENJENI.
34.    Ukupan broj vina ne sme preći 50 u svim kategorijama.

Ovdje možete skinuti prijavni list: www.benkovac.rs/administrator/files/editor/vinarskoguvno/prijavni%20list.doc

PRIJAVNI LIST VINARA - VINA

Vreme održavanja: 11.02.2012. godine
Mesto održavanja: Muzej ratnog vazduhoplovstva, Surčin- Beograd

(obavezno popuniti sve rubrike)


Ime i prezime proizvođača :
Ime vinarije – ukoliko je registrovana:

Broj prijavljenih uzoraka vina:

Telefon :

E-mail :

Naziv vina/ ime sorta(e) grožđa :

Berba-godina proizvodnje :

Poreklo grožđa:

Način proizvodnje- inox/drvo :

Sadržaj alkohola:
Količina – godišnja proizvodnja:

Napomena:
Za više prijavljenih vina treba popuniti ovu prijavu za svako vino ponaosob!!!

Dodeljena šifra: (popunjava komisija)


Popunjeni prijavni list poslati na e-mail  djurdja.katic@sersa.org.rs ili djurdjakatic@gmail.com,
ravnikotari@gmail.com


Za sve dodatne informacije možete se obratiti  Đurđi Katić,  065 2388 009


 



Nazad na rubriku   Nazad na rubriku

Pošalji komentar

Komentar

OCJENI PRILOG arrow grade 1 grade 2 grade 3 grade 4 grade 5
Prosječna ocjena: 5 Ukupno glasova: 1

Najpopularnije galerije


oglasi bottom arrow




Find more about Weather in Benkovac, RH