Nazad na rubriku   Nazad na rubriku

2. amatersko Beogradsko vinarsko guvno

Dragi prijatelji,ljubitelji i proizvođači vina,
Sa zadovoljstvom vas obaveštavamo da se 30.03.2013.u 16 sati u PRESS sali Sava centra održava 2.AMATERSKO BEOGRADSKO VINSKO GUVNO.

Takmičenje dalmatinskih proizvođača vina.
Predavanja enologa i somelijea.
Degustacije vina i hrane.
Bogat kulturno-umetnički i muzički program.

Karte u pretprodaji 1.200 dinara. Sve informacije na telefon 060 456 07 06
Manifestaciju organizuje Udruženje Ravni Kotari, a sav prihod namenjen je humanitarnim projektima.

Pozivamo sve vinare amatere da prijave svoja vina za ocenjivanje na naš mejl: ravnikotari@gmail.com, do 20.03.2013.

Pravilnik – ocenjivanje vina

1.    Vino može da prijavi svaki proizvođač vina koji proizvede više od 100 litara vina, belog, roze ili crvenog od grožđa iz sopstvenog vinograda ili od grožđa iz otkupa, sto mora biti jasno navedeno.
2.    Proizvođač može biti sa teritorije Srbije ,Hrvatske ili BiH, što mora biti navedeno u prijavi. Prijave bez ovog podatka neće biti uzete u obzir.
3.    Za ocenjivanje vina se plaća kotizacija od 1000 dinara po uzorku.
4.    Za ocenjivanje se šalju po dve boce prijavljenog vina.
5.    Svaki prizvođač može da prijavi više vina i za svako plaća kotizaciju.
6.    Vina moraju biti flaširana u staklene boce sa pampurom i sa etiketom(može i nalepljeni beli list) na kojoj su navedeni osnovni parametri: godina berbe, % alkohola(nije obavezno), sorta i naziv proizvođača.
7.    Za svako prijavljeno vino mora da se čitko i potpuno popuni prijavni list
8.    Svaki proizvođač mora da dostavi popunjenu prijavu za ocenjivanje vina u koju će upisati podatke o svojoj proizvodnji i vinima koja je prijavio za ocenjivanje
9.    Priložiti dokaz u uplaćenoj kotizaciji za ocenjivanje vina
10.   Svaki proizvođač će dobiti u kratkoj pismenoj formi obrazloženje u slučaju da mu vino bude diskvalifikovano.
11.   Diskvalifikovana vina neće biti javno proglašena.
12.   Vina će ocenjivati stručna komisija od  više članova
13.   Komisiju čine- članovi: i predsednik komisije: nadzorni organ: Đurđa Katić
14.   Vino će biti ocenjivano na «blind tasting»
15.   Svaki uzorak će biti umotan u neprovidnu foliju i označen rednim brojem.
16.   Vina će biti servirana komisiji redom koji unapred odredi nadzorni organ.
17.   Vina će servirati edukovana osoba-konobar/somelije.
18.   Uvid, koji uzorak odgovara kojem broju znaće samo i jedino nadzorni organ i neće otkrivati do proglašenja pobednika.
19.   Članovi komisije imaju pravo da se konsultuju oko spornih ocena vina, a na zahtev predsednika komisije i uz odobrenje nadzornog organa.
20.   Vina će biti ocenjivana iz istih čaša za sve uzorke.
21.   Temperatura ocenjivanja belih i roze vina je 11°C, a crvenih 16°C.
22.   Komisija će popunjavati ocenjivačke listiće  određene ovim pravilnikom.
23.   Za svaki uzorak se upisuje redni broj, ocena , komentar i predaju PREDSEDNIKU KOMISIJE koji ih čuva do kraja ocenjivanja kada ih predaje NADZORNOM ORGANU.
24.   Nakon završenog ocenjivanja, nadzorni organ uz dva svedoka će sabrati rezultate i organizatoru predati listu vina sa ocenama.
25.   Organizator nema pravo širenja ove informacije sve do zvaničnog proglašenja rezultata.
26.   Vina će se ocenjivati u sledećim kategorijama:

-   bela vina

-  roze vina

-  crvena vina

 
-  ukupno najbolje ocenjeno vino-apsolutni šampion

 
27.    Sva vina koja prođu osnovnu ocenu dobiće odgovarajuću medalju za učešće.
28.    Diskvalifiovana vina neće dobiti medalju
29.    Najbolje ocenjeno vino plaketu – Apsolutni šampion
30.    Mesto i vreme za dostavljanje uzoraka dostavićemo svim učesnicima na njihove adrese

31.    Proizvođači vina čija se vina ocenjuju dužni su da izlažu svoja vina na manifestaciji u količini od najmanje 10 litara po uzorku i za to ne plaćaju kotizaciju.Organizator će obezbediti prostor za izlaganje koji će biti tačno obeležen.

32.    Proizvođači čija su vina ocenjena,a ne izlože svoja vina neće dobiti ocenu i odgovarajuću medalju.

33.    Prijave se dostavljaju na mejl: ravnikotari@gmail.com  ili  SMS na

tel.064 187 02 16

34.    Rok za prijave :20.03.2013.

 

 



Nazad na rubriku   Nazad na rubriku

Pošalji komentar

Komentar

OCJENI PRILOG arrow grade 1 grade 2 grade 3 grade 4 grade 5
Prosječna ocjena: 0 Ukupno glasova: 0

Najpopularnije galerije


oglasi bottom arrow


Find more about Weather in Benkovac, RH