Nazad na rubriku   Nazad na rubriku

Morlački zapisi

 "Morlački zapisi" Svetozara Borka je zbirka kratkih priča o događajima, detaljima, ljudima i neljudima, iću i piću, stoci sitnog i krupnog zuba….. Sve ih povezuje podnožje Velebita i Dinare. Akteri pričaju i misle svojim jezikom, autentični su, lakše je tugovati i veseliti se s njima. Hrana miriše, žega žeže, grabova se kora osjeća pod rukom. 

 Prednost kratkih priča nije samo u njihovoj podobnosti ljenim čitaocima, nego i onim pragmatičnim, koji preziru velika objašnjavanja i mudrovanja. Naša sjećanja su slične gradje. U njima kratke sekvence i sitni detalji ostaju kristalno jasni cijelog života. 
 I subjektivno i objektivno, preporučio bih ovu knjigu svim čitaocima. Ipak, više će osjećanja izazvati kod onih povlašćenih, koje je već očeprljala drača, izmela bura, ugrija babin biljac, ohladila Zrmanja, Krupa ili Krka, nahranila mlada janjetina.
 
Cjena knjige je 980 dinara za Srbiju a za inostranstvo je 10 evra... Svi zainteresovani za kupovinu knjige mogu da se jave na broj telefona:+381643573010
 Nazad na rubriku   Nazad na rubriku

Pošalji komentar

Komentar

OCJENI PRILOG arrow grade 1 grade 2 grade 3 grade 4 grade 5
Prosječna ocjena: 0 Ukupno glasova: 0

Najpopularnije galerije


oglasi bottom arrow
Find more about Weather in Benkovac, RH